Üdv a Finnország felé félúton blogon!

Franciska vagyok. Lappföld kapujában, Rovaniemiben élek a finn férjemmel és két kisfiunkkal. Innen mesélek arról, hogy milyen az élet Finnországban, az északi sarkkörön.


Finnország felé félúton – Történetmesélő podcast

Történetek a forró szaunák és a hideg vizű tavak országáról, és arról, hogy milyenek a hétköznapok az északi sarkkörön. Keresd a kedvenc podcast lejátszódon és iratkozz fel!

#018 Réka és Kristóf: Kettesben a világ körül. Élet egy vitorláshajón – Nyári különkiadás Finnország felé félúton

18. epizód, nyári különkiadás, amiben eltávolodunk Finnországtól és vízre szállunk. Réka és Kristóf négy éve él életvitelszerűen egy vitorláshajón. A hajót a két kezükkel újították fel, hogy biztonsággal elvigye őket arra, amerre a kedvük tartja vagy amerre éppen fújja őket a szél. Hogyan változtatta meg őket a hajós életforma? Mivel telnek a hétköznapok? Meddig tart egy összeveszés után a kibékülés a tengeren? A beszélgetésünkből kiderül. Mint ahogyan az is, hogy milyen lemondásokkal jár ez az életforma, és mennyi mindennel lettek gazdagabbak cserébe. Folkloricum a Facebookon: https://www.facebook.com/folkloricum Folkloricum az Instagramon: https://www.instagram.com/folkloricum/ Folkloricum a YouTube-on: https://www.youtube.com/c/Folkloricum Weboldal: https://www.folkloricum.com/ Continuous fiber reinforced 3d printing (amivel Kristóf foglalkozik): https://www.fiberprinting.com/ — Send in a voice message: https://anchor.fm/donaszi-franciska/message
  1. #018 Réka és Kristóf: Kettesben a világ körül. Élet egy vitorláshajón – Nyári különkiadás
  2. #017 Juhannus, avagy a nyári napforduló ünnepe
  3. #016 Tuba Orsi és a Finn minta: Most kell oktatnunk a jövőt
  4. #015 A város, ahol élünk: Rovaniemi
  5. #014 A finnországi magyarok és én

Miért éppen Finnország?

Kíváncsi vagy, mikor és hogyan kerültem Finnországba? Kezdd itt az olvasást!

Finn nyelvtanulás kezdőknek

Finn nyelvtanulás Finnországban és online. Küzdelmem a finn nyelvtanulással. Ingyen letölthető könyvek, hasznos linkek, weboldalak.

brown wooden ladle in brown round plastic bucket
Photo by cottonbro on Pexels.com

Szauna hóban és napsütésben

Az igazi finn szauna élmény télen és nyáron, gyerek nélkül és várandósan, otthon vagy a mökkiben.

Gyereknevelés Lappföldön

Mindkét kisfiam Rovaniemiben született. Olvass tovább, ha érdekel, milyen a várandósság és a babázás -35 fokban. Kisgyerekes kalandok az északi sarkkörön.

Finnország magyar szemmel

Írások arról, hogy milyen az élet magyar szemmel Finnországban. Hogyan láttam az országot és a finneket az itteni életünk kezdetén.

photo of aurora during evening
Photo by Tobias Bjørkli on Pexels.com

Rovaniemi, a Mikulás otthona

Találkozásom az igazi lappföldi Mikulással, látnivalók és programok Rovaniemiben. Na meg minden más érdekesség, ami velünk történik ebben a lappföldi városban.

Lapozz és olvass tovább Finnországról és Lappföldről a blogon!