Üdv a Finnország felé félúton blogon!

Franciska vagyok. Lappföld kapujában, Rovaniemiben élek a finn férjemmel és két kisfiunkkal. Innen mesélek arról, hogy milyen az élet Finnországban, az északi sarkkörön.


Finnország felé félúton – Történetmesélő podcast

Történetek a forró szaunák és a hideg vizű tavak országáról, és arról, hogy milyenek a hétköznapok az északi sarkkörön. Keresd a kedvenc podcast lejátszódon és iratkozz fel!

#016 Tuba Orsi és a Finn minta: Most kell oktatnunk a jövőt Finnország felé félúton

Tizenhatodik epizód, amiben a finn oktatási rendszert vizsgáljuk meg közelebbről. Milyen a finn egyetemi élet testközelből? Mi olyan nagyszerű a finn oktatásban? Valóban követendő a finn minta? Követhető-e egyáltalán? Többek között erről beszélgetünk Tuba Orsival, a Finn minta nevű kezdeményezés megálmodójával. Orsi szerint a magyar oktatási rendszer megérett a változásra. Nem képzeli, hogy ezt a változást egymaga képes lenne véghez vinni. De vallja, hogy sosem tudhatod, hogy milyen rezgéssel indítasz meg egy hullámot, ami egyszer csak partot ér. Azt reméli, hogy egy ilyen partot érő hullámot ő is képes lesz elindítani. A Finn minta elérhetősége: https://www.finnminta.com Finnországban továbbtanulni vágyóknak: Finnországban tanulok! csoport a Facebookon Tanároknak: Tanári minta csoport a Facebookon Instagram: @finn.minta — Send in a voice message: https://anchor.fm/donaszi-franciska/message
  1. #016 Tuba Orsi és a Finn minta: Most kell oktatnunk a jövőt
  2. #015 A város, ahol élünk: Rovaniemi
  3. #014 A finnországi magyarok és én
  4. #013 Élet a finn időszámítás szerint
  5. #012 A gyerekek kétnyelvűségéről

Miért éppen Finnország?

Kíváncsi vagy, mikor és hogyan kerültem Finnországba? Kezdd itt az olvasást!

Finn nyelvtanulás kezdőknek

Finn nyelvtanulás Finnországban és online. Küzdelmem a finn nyelvtanulással. Ingyen letölthető könyvek, hasznos linkek, weboldalak.

brown wooden ladle in brown round plastic bucket
Photo by cottonbro on Pexels.com

Szauna hóban és napsütésben

Az igazi finn szauna élmény télen és nyáron, gyerek nélkül és várandósan, otthon vagy a mökkiben.

Gyereknevelés Lappföldön

Mindkét kisfiam Rovaniemiben született. Olvass tovább, ha érdekel, milyen a várandósság és a babázás -35 fokban. Kisgyerekes kalandok az északi sarkkörön.

Finnország magyar szemmel

Írások arról, hogy milyen az élet magyar szemmel Finnországban. Hogyan láttam az országot és a finneket az itteni életünk kezdetén.

photo of aurora during evening
Photo by Tobias Bjørkli on Pexels.com

Rovaniemi, a Mikulás otthona

Találkozásom az igazi lappföldi Mikulással, látnivalók és programok Rovaniemiben. Na meg minden más érdekesség, ami velünk történik ebben a lappföldi városban.

Lapozz és olvass tovább Finnországról és Lappföldről a blogon!